EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия: +42% към бюджета на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: +42% към бюджета на ЕС

mail15:09 | 17.06.2020прегледи 1235 коментарикоментари 0


Германия ще увеличи с 42% приноса си в годишния бюджет на Европейската комисия, съобщиха германските медии, цитирани от ДПА и БТА.

Федералното правителство обяви бюджетните си планове в отговор на парламентарен въпрос от политика от Свободната демократическа партия Герхард Улрих, публикуван от вестник "Велт".

Цифрата се основава на сегашното предложение на Европейската комисия за многогодишната финансова рамка за периода от 2021 до 2027 година.

Предложението трябва да бъде договорено от държавите членки на ЕС. Ако увеличението остане същото, според прогнозите на федералното финансово министерство Германия ще внася средно с 13 милиарда евро повече в бюджета на ЕС всяка година от 2021 г. в сравнение със сегашния си принос.

През последните години правителството превежда средно по 31 милиарда евро в общоевропейската хазна.

Цифрите, които правителството посочва, са ориентировъчни и все още липсват подробности за предложението на Комисията за изчисляване на точния размер на вноската, допълва "Велт".

Заради по-високите вноски Улрих призовава за осъвременяване на бюджета на ЕС. Трябва да има повече пари за дигитализацията, изследванията, обмен по програмата Еразъм, защита на външните граници и борбата с климатичните промени, допълва той.

В петък държавните и правителствените ръководители на ЕС ще проведат видеоконференция, на която ще обсъдят предложението на Комисията по пакета от икономически стимули в размер на 750 милиарда евро, който да бъде одобрен с бюджета на ЕС.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099