EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: 100 млрд.евро държавна помощ за бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: 100 млрд.евро държавна помощ за бизнеса

mail16:45 | 11.04.2022прегледи 753 коментарикоментари 0


Германското правителство представи програма с помощи за милиарди евро за предприятията, засегнати от войната в Украйна, най-вече заради поскъпването на енергията и недостига на материали, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Планът съдържа пакет от 100 милиарда евро гарантирани от държавата заеми, 7 милиарда държавни заеми на по-ниски лихви и открива пътя за капиталови помощи и субсидии, за да се облекчат енергийните сметки на компаниите, уточни министерството на икономиката.

"Тази война оказва отражение на Германия и правителството е на мнение, че е негово задължение да ограничи щетите за икономиката", посочи пред журналисти министърът на финансите Кристиан Линднер.

Берлин планира освен това да отпуска преки помощи, които могат да достигат до 5 милиарда евро, за да се облекчат сметките за енергия на компаниите, допълни Линднер.

Планът открива пътя към капиталови помощи от държавата за най-затруднените компании. "Това е програма за икономическо облекчаване", коментира министърът.

Войната в Украйна нанася силен удар върху могъщия промишлен сектор в Германия, най-вече заради разходите за енергия, чиято цена стремглаво нарасна след руската инвазия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg