EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия улеснява фирми от Русия и Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия улеснява фирми от Русия и Китай

mail10:43 | 28.12.2011прегледи 480 коментарикоментари 0


Германският външен министър Гидо Вестервеле заяви, че страната му ще отслаби визовия контрол догодина - ход, който може да облагодетелства хиляди хора и фирми от Русия и Китай, искащи да се занимават с бизнес в най-голямата икономика в Европейския съюз, съобщи Reuters.
"Настоявам за либерална визова политика, която отразява ролята на Германия в един глобализиран свят", каза Вестервеле. Целта на новите правила е да се улесни и ускори издаването на визи. Предвижда се изискваните документи да са по-малко, заявленията да са достъпни в интернет и решенията да могат да се вземат до 72 часа.
Част от административната дейност ще бъде извършвана от външни изпълнители и няма да се изисква физическите лица, особено хората, занимаващи се с бизнес, да се явяват лично пред германските власти.
Китай и Русия отдавна се оплакват, че визовите правила в Германия са твърде ограничителни. Въпросът беше засегнат в разговори между германския канцлер Ангела Меркел и руския президент Дмитрий Медведев през юли.
Вестервеле подчерта, че новите правила не са компромис с националната сигурност. "Това по никакъв начин не противоречи на интересите ни в сигурността", каза той. Влиятелният Източен комитет на германската икономика, който насърчава бизнес връзките между Германия и Източна Европа и Русия, също призовава за отслабване на визовия контрол. По данни на комитета визовият контрол между ЕС и негови източни съседи като Украйна и Русия струва на икономиката и данъкоплатците на общността стотици милиони евро. Според комитета Германия има най-строгият визов контрол от всички страни в Шенгенското пространство. През ноември Медведев каза, че търговията между Русия и Германия може да надхвърли рекордните 70 милиарда долара тази година.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg