EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германец съди лихтенщайнска банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германец съди лихтенщайнска банка

mail20:33 | 23.09.2009прегледи 651 коментарикоментари 0


Германски гражданин, заобиколил данъчните закони на страната си, съди лихтенщайнската банка LGT, защото не му е съобщила, че властите разполагат с негови поверителни, финансови данни, предаде ДПА.
Регионалният съд на Лихтенщайн днес потвърди информацията, разпространена по-рано от в. "Файненшъл таймс Дойчланд", че в лихтенщайнската столица Вадуц e започнато гражданско дело.
Германският строителен предприемач настоява за обезщетение от 13 млн. евро (19,21 млн. д.), твърдейки, че банката е трябвало да му съобщи, че германското правителство разполага с уличаваща информация срещу него. Предприемачът посочва, че, ако е знаел за започналото разследване срещу него, е щял да изчисти данъчните си задължения и да избегне наказателна отговорност.
Бизнесменът, тогава 66-годишен, бил осъден на затвор и глоба от 7,5 млн. евро за укриване на доходи, като по-късно присъдата е отменена.
През 2008 г. германските разузнавателни служби получават компютърен диск от бивш служител на лихтенщайнската банка, който съдържа поверителни данни за стотици клиенти от няколко държави, много от които са заобикаляли данъчните закони на страните си.
 В Лихтенщайн действат строги правила за банковата тайна, които обаче сега се смекчават заради натиска на международната общност върху "данъчните убежища", припомня ДПА. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039