EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Генерал Тошево каза "Не" на добива на газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Генерал Тошево каза "Не" на добива на газ

mail07:37 | 18.12.2017прегледи 6141 коментарикоментари 0


По време на вчерашния референдум Община Генерал Тошево гласува срещу добива на природен газ в Добруджа.

Общо гласувалите на референдума в Община Генерал Тошево са 6672 , което е 52.78 % от имащите право на глас. С "Да" са гласували 96.9 %, с "Не" са гласували 2.56 % и 0.54 % са невалидните бюлетини. Въпросът от референдума бе: „Против ли сте Община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив, преработка на следните подземни богатства: нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров ще поиска среща с премиера Бойко Борисов за да вземе под внимание резултатът от референдума и да бъде спазена волята на гражданите. В противен случай от Инициативния комитет предупредиха, че ще организират нови протести.

Решението за провеждане на референдума бе взето от Общинския съвет на 1 ноември след масови протести на местното население срещу намеренията на инвеститора „Русгеоком БГ” за 35-годишна концесия и добив на природен газ от находище „Спасово”, което обхваща 18 села в региона. „Русгеоком БГ” има намерение да изгради 41 сондажи в землищата на 18-те населени места. /БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg