EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ГДБОП провери стоковата борса в Слатина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ГДБОП провери стоковата борса в Слатина

mail15:40 | 02.07.2010прегледи 2628 коментарикоментари 0


Масови внезапни проверки на стоковата борса в Слатина са извършили днес представители на митниците и ГДБОП, съобщиха от Агенция "Митници".
Повод за проверките са многобройни оплаквания от производители и вносители за нелоялен внос на плодове и зеленчуци, подбиване на цените и нелоялна конкуренция.
В хода на проверките е установено, че не е извършван физически контрол на стоката от страна на служители на Агенция "Митници". Доказано е, че в много случаи камионите разтоварват стоката си и едва след това представят документите пред митническите служители, което крие риск от нерегламентирани действия.
До момента са установени 11 камиона, които са разтоварили стоката преди митническото оформяне на документите. Част от стоката е продадена преди търговците да са получили документ за това.
Акцията продължава, като митническите служители ще положат всички усилия за ограничаване на некоректния внос от други страни в ущърб на българските производители, се посочва в съобщението. Нарушителите ще бъдат предадени на компетентните органи.
От 5 юни вносителите могат да подават митническите си декларации и в интернет. Електронното деклариране на режим "Внос" прави възможно декларацията да се подаде още преди стоката да е пристигнала, а бързото оформяне на документите е от изключителна важност за стоки с кратък срок на годност, каквито са плодовете и зеленчуците, както и някои хранителни стоки, се посочва в съобщението.
От 1 август електронното подаване на декларации при внос към българската митническа администрация ще стане задължително.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053