EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром прави газохранилище в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром прави газохранилище в Сърбия

mail10:45 | 29.10.2010прегледи 492 коментарикоментари 0


Подготовката на технико-икономическата обосновка на сръбския участък на газопровода "Южен поток" ще бъде завършена в най-близко време, съобщи руската компания "Газпром" след среща на генералния директор Алексей Милер с директора на "Сърбиягаз" Душан Баятович, предаде ИТАР-ТАСС.
Милер и Баятович обсъдиха реализацията на съвместни проекти в газовата област - "Южен поток", подземното газохранилище "Банатски двор" в Сърбия и продължаването на договора за доставка на руски газ в Сърбия.
Двамата директори констатираха, че обосновката за "Южен поток", съдържаща оценка на техническите, юридическите, екологичните, финансовите и икономическите характеристики на газопровода, върви по график и скоро трябва да бъде завършена.
През ноември 2009 г. бе регистрирана съвместна компания "Южен поток Сърбия", в която делът на "Газпром" е 51%, а на "Сърбиягаз" – 49%.
През февруари 2010 г. бе регистрирано съвместно предприятие "Банатски двор" за строителство и експлоатация на подземно газохранилище в Сърбия с обем 450 милиона кубически метра газ. Делът на "Газпром" в това предприятие е 51%, а на "Сърбиягаз" – 49%. Газохранилището ще бъде построено на мястото на едноименно изтощено газонаходище на 60 километра североизточно от дунавския град Нови Сад.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg