EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Газпром" напусна "Газпром Германия"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Газпром" напусна "Газпром Германия"

mail11:35 | 06.04.2022прегледи 1009 коментарикоментари 0


Група "Газпром" е прекратила на 31 март 2022 г. участието си в германската компания "Газпром Германия" (Gazprom Germania Gmbh) и всички принадлежащи й активи, сред които и "Газпром маркетинг енд трейдинг" (Gazprom Marketing & Trading Ltd). Това съобщи днес ТАСС, позовавайки се на комюнике на холдинга. 

Пояснява се, че от 31 март концернът вече не е собственик на регистрираното в Санкт Петербург подразделение "Газпром експорт бизнес-сървиси", което от своя страна е единственият учредител на "Газпром Германия" 

"Газпром Германия" е оператор на няколко големи газохранилища в страната - в сътрудничество с "Вингаз" (Wingas)  има съоръжения в селищата Йемгум и Реден, работеше и по проекти в Сърбия, Австрия и Чехия. 

Германският бизнес всекидневник "Ханделсблат" съобщи, позовавайки се на правителствен източници, че германското министерство на икономиката разработва сценарий, при който могат да бъдат национализирани германските подразделения на "Gазпром" и "Роснефт". Според изданието става дума именно за "Газпром Германия" и "Роснефт Дойчланд" (Rosneft Deutschland). Двете компании имат ключова роля в германската система за енергийна сигурност и евентуалната им национализация би помогнала да се избегнат сътресения при енергийна криза. 

Агенция Блумбърг съобщи по-рано тази седмица, че европейски органи са провели обиски в германски подразделения на "Газпром". Еврокомисията вчера потвърди, че на 29 март е извършила необявени проверки в помещенията на няколко дружества в Германия за доставка, пренос и съхранение на природен газ, без да посочи имена.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161