EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газопроводът Чирен национален обект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газопроводът Чирен национален обект

mail11:30 | 07.05.2013прегледи 695 коментарикоментари 0


Правителството определи преносните газопроводи високо налягане с автоматична газорегулираща станция от подземно газово хранилище Чирен до градовете Козлодуй и Оряхово за национален обект. Това решение ще позволи да бъдат съкратени значително сроковете на административните процедури за стартиране и изпълнение на проекта. Това съобщи правителствената информационна служба. Реализирането на проекта ще доведе до трайно задоволяване на обществените потребности за енергийно обезпечаване на населението и промишлеността в двата региона. То съответства на целите на българската енергийна политика за развитие на конкурентни енергийни пазари при опазване на околната среда и сигурност на енергийните доставки.
ПГХ "Чирен" се намира в близост до гр. Враца и е собствено газохранилище на "Булгартрансгаз", където компанията предлага услуги по съхранение на газ. Обектът разполага с 22 експлоатационни сондажа, компресорна станция с мощност 10 MW и други надземни технологични инсталации. Активният капацитет може да осигури съхранение за нуждите на потребителите в страната до 0,55 млрд. куб. м., а максималният дневен дебит е 4,2 млн. куб. м.
Газопроводът Чирен - Козлодуй - Оряхово e с дължина 70 км., като размерът на инвестицията възлиза на €14,5 млн.Проектът е съфинансиран от Международен Фонд Козлодуй (KIDSF), като трябва да бъде завършен през 2014г.
/Снимка: Булгартрансгаз


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg