EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Газопроводите TAP и TANAP бяха свързани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газопроводите TAP и TANAP бяха свързани

mail06:15 | 30.11.2018прегледи 1419 коментарикоментари 0


Успешно беше завършено свързването на Трансадриатическия газопровод (TAP) с Трансанадолския газопровод (TANAP), съобщава агенция АНА-МПА, като се позовава на съобщение на TAP.
Заварката е била извършена на границата между Гърция и Турция в присъствието на представители на компаниите на двата газопровода.
В съобщението се казва, че "това свързване е още един важен момент в реализирането на Южния газов коридор, един нов енергиен маршрут, който ще увеличи енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните доставки. По Южния коридор ще се транспортира природен газ от находището "Шах Дениз II" в Каспийско море към Турция и оттам - към европейските пазари".
Генералният директор на TAP Лука Скепати е заявил, че събитието е важна крачка напред и е припомнил, че според графика доставките на природен газ по Южния газов коридор за Европа трябва да започнат през 2020 г.
Трансанадолския газопровод (TANAP) преминава през Азербайджан, Грузия и Турция, а Трансадриатическия газопровод (TAP) - през Гърция, Албания и достига до Италия през Адриатическо море.
Чрез интерконектора Гърция - България (IGB) и България ще може да получава природен газ от Азербайджан по Южния газов коридор./БТА


Тагове: TAP, TANAP
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg