EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Газовото находище "Спасово" ще се дискутира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газовото находище "Спасово" ще се дискутира

mail18:01 | 18.08.2017прегледи 10168 коментарикоментари 0


Община Генерал Тошево излезе с позиция по повод депозирано инвестиционно предложение за разработване и усвояване на находище на природен газ. Находище "Спасово" от блок "Добрич" включва четири участъка - Рогозина, Чернооково, Калина и Рогозина-изток.
Регионалната инспекция по околната среда и водите вече е одобрила доклад за оценка за въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение. Одобрен е и доклад за оценка на степента на въздействие върху екологичната мрежа "Натура 2000", съобщават от общината. Инвеститорът трябва да организира заедно с общината обществено обсъждане на докладите със жителите на 18 села в региона.
По този повод, за да се избегнат спекулации, от общината заявяват в позиция, че ще се придържат към политика, съобразена с обществения интерес, в синхрон с местното и националното законодателство. Няма да бъде допуснато нарушаване на екологичното равновесие в региона - замърсяване на почви, на въздуха и водоизточници. Няма да бъде допуснато и неблагоприятно въздействие върху флората и фауната, както и да бъде застрашен основният поминък на хората в региона - земеделието, се посочва в огласената позиция на общината.
Ще се настоява за пълна прозрачност както от страна на държавата чрез министерствата на околната среда и водите, на енергетиката и на икономиката, така и от страна на фирмата инвеститор. Местната администрация ще информира гражданите за хода на усвояването на находището, за да бъдат предотвратени опитите за преекспониране на случващото се и извличане на партийни, икономически и други дивиденти, посочват от община Генерал Тошево.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg