EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Г-8 вижда признаци за стабилизиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Г-8 вижда признаци за стабилизиране

mail20:20 | 08.07.2009прегледи 567 коментарикоментари 0


Ръководителите на Г-8 виждат "признаци на стабилизиране", на икономиката, но предупреждават, че "остават и рискове". Това се посочва в проектодекларацията на лидерите на осемте най-развити промишлени страни в света от срещата им в Акуила, предаде Франс прес, като се позовава на анонимен дипломатически източник.
"Обстановката остава нестабилна и все още има рискове за икономическата и финансовата стабилност. Ние отбелязваме признаци на стабилизиране на икономиките си и мислим, че преобръщането на тенденцията ще стане по-силно, когато нашите мерки ще са постигнали пълния си ефект", се посочва в документа на ръководителите на осемте най-развити индустриализирани страни.
"Правим необходимите стъпки - индивидуално и колективно, за да вкараме отново световната икономика в пътя на силен и траен растеж", се ангажират лидерите от Г-8.
Най-тежката икономическа криза от следвоенния период, от която светът продължава да страда, е една от основните теми на срещата на високо равнище на Г-в (Германия, Канада, САЩ, Франция, Великобритания, Италия, Япония и Русия), която се провежда до петък в Акуила, италианското градче, което бе опустошено от силното земетресение от 6 април тази година, отнело живота на близо 300 души и оставило около 60 000 души без дом.
Декларацията не съдържа, според неназования източник на АФП, индикации за желаното равнище на цените на петрола, чиято нестабилност е риск за съживяването. В нея се посочва само "сътрудничеството" между страните производителки и потребителски.
Президентът на Франция Никола Саркози и премиерът на Великобритания Гордън Браун, които присъстват на срещата в Акуила, настояха, на страниците на днешното издание на WSJ да бъде определен ценови коридор за петрола, "който да отговаря на основнитe икономически фактори", отбелязва АФП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg