EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Г 20 ще смъква температурата с 1,5 градуса по Целзий

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Г 20 ще смъква температурата с 1,5 градуса по Целзий

mail18:20 | 30.10.2021прегледи 727 коментарикоментари 0


Лидерите на страните от Г-20 ще заявят, че целят снижаване до 1,5 градуса по Целзий на ръста на глобалната средна температура, което според учените е необходимо, за да се избегне катастрофа. Това личи от проект за съвместно изявление на участниците във форума на двайсетте най-развити икономики в света, с който разполага агенция Ройтерс.
Но в документа се съдържат малко сведения за конкретни действия за намаляване на въглеродните емисии в атмосферата. До голяма степен не се споменават и твърди ангажименти за постигане на целта.
"Оставаме ангажирани с целта на Парижкото споразумение (2015) да задържим повишаването на глобалната средна температура доста под 2 градуса по Целзий и да положим усилия да да я ограничим до 1,5 градуса над нивата от доиндустриалната епоха", пише в проекта. В него се казва, че лидерите признават "ключовото значение" на постигането на нулево нива на въглеродни емисии до средата на настоящия век.
Ролята на Г-20 е важна преди по-мащабната климатична среща на върха под егидата на ООН,, която ще се състои следващата седмица в Глазгоу. Членовете на Г-20 Бразилия, Германия, Индия, Китай и САЩ създават общо над 80 на сто от БВП в света, в тях живее 60 на сто от населението на света, а техните икономики изпускат около 80 на сто от емисиите на парников газ, посочи Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg