EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Вършец прие над 80 хил.туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вършец прие над 80 хил.туристи

mail16:12 | 11.10.2016прегледи 1048 коментарикоментари 0


От началото на годината до момента Вършец е посетен от 80 000 туристи /градът има 6 хил. жители/, като са реализирани 45 000 нощувки, показва отчетът, изготвен от специалистите по туризъм в Туристическия информационен център на общината. Броят на туристите е повече в сравнение с цялата минала година и вероятно ще нарасне още до края на 2016-та. Най-много туристи са посетили Вършец през месец август, когато легловата база в курорта е била заета на 100 процента.
Само по време на празника на Курорта от 1 до 9 август през хотелите са преминали над 10 000 туристи.
Кметът Иван Лазаров запозна бизнесмените с проектите в туристическата сфера, които общината е подготвила и внесла за разглеждане пред фондовете на ЕС и българското правителство.

От страна на публичния сектор през тази година са подготвени за кандидатстване три проектни предложения, тясно свързани с подобряване и разнообразяване на туристическия продукт: за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа (включващ 8 улици); за основен ремонт на общинския музей; за изграждане и рехабилитация на две пътни отсечки: Заножене – с. Спанчевци и пътя за м. Водопада. Общината вече има одобрен един проект по трансграничната програма България-Сърбия за изграждане на туристически и спортни атракционни и рекреативни малки обекти в Боровия парк и Слънчевата градина, включващ изграждането на нови детски площадки, 2 фитнес площадки на открито, скейтборд площадка, въжен атракционен парк.

Община Вършец, заедно с община Констанца кандидатства и с интересно проектно предложение по трансграничната програма „България-Румъния“ за изграждане на атрактивен палеонтологичен парк и палео музей на открито, за който в момента се чака одобрение от Програмата.

 

 

 


Тагове: Вършец, туристи
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1958