EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вършец, Борован и Враца с общи проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вършец, Борован и Враца с общи проекти

mail15:15 | 06.04.2023прегледи 1885 коментарикоментари 0


Общините Вършец, Борован и Враца ще създадат местна инициативна група (МИГ) с цел силно местно партньорство и подкрепа на местни инициативи, съобщи за БТА кметът на Вършец Иван Лазаров.

Проектът на трите общини, от които Враца е представена само със селата в обхвата й, е одобрен от Програмата за развитие на селските райони на ЕС по мярка "Водено от общностите местно развитие".

Отпусната е безвъзмездна финансова помощ от 56 756 лева, като тези средства ще бъдат използвани за написване на стратегия на местната инициативна група, информационни срещи, предварителни проучвания и обучение на местни лидери.

След написването на стратегията общините ще кандидатстват за финансиране от различни фондове и сумата, с която ще разполага МИГ Борован-Вършец-Враца може да достигне 8 милиона лева.

След това средствата ще се използват за реализация на проекти на местните общности, общините, частния бизнес и неправителствените организации. Ще се подкрепят местни производители, които създават качествени продукти с местни суровини и налагат на пазара местни марки.

Стратегията ще отчете социалните, историческите и културните особености в трите общини, ще бъде съобразена с местния потенциал и местните потребности, уточни кметът на Вършец.  

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158