EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Възстановява се бандеролният пазар на цигари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Възстановява се бандеролният пазар на цигари

mail15:13 | 27.10.2010прегледи 803 коментарикоментари 0


Според изпълнителния директор на „Булгартабак” – холдинг АД Иван Биларев дружеството се развива много устойчиво по отношение на експорта, казва за БТА той. Има възстановяване на бандеролния пазар по социологически изследвания и данни на компании, които правят месечни изследвания за бандеролния пазар, уточняват от дружеството. От холдинга забелязват тенденция към възстановяване на продажбите. Според експертите спадът на бандеролния пазар през тази година освен на увеличението на контрабандата се дължи и на отказване на голяма част от хората да пушат и преминаването към ръчно свити цигари. А това е причината да не може да се отчете какъв е процентът на контрабандата на цигари, коментират от дружеството.
"Булгартабак" отчита спад на вътрешния пазар в сравнение с миналата година, а това по думите на изпълнителния директор на холдинга се дължи на две причини - на общия спад на потреблението на цигари в страната и на силната конкуренция.
От Булгартабак настояват за ефективни мерки срещу контрабандата и предлагат с цел отчитане на продажбите всеки обект, който продава цигари и касовият му апарат, да са свързани с Националната агенция по приходите. Трябва да има адекватни санкции към хората, които се занимават с този тип дейност, но да бъдат ефективни и да могат да завършат с изпълнение, смята изпълнителният директор на Булгартабак Иван Биларев.

В началото на ноември ще са готови правният анализ и информационният меморандум във връзка с приватизацията на "Булгартабак - холдинг" АД и сделката със сигурност ще стане, коментира преди дни министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Продажбата на "Булгартабак" на стратегически или финансов инвеститор, който да продължи да развива компанията е сред приоритетите на правителството.
Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол одобри в началото на септември договора на консултанта - "Ситигруп Глобал Маркетс Лимитед", при приватизацията на Булгартабак. Консултантът трябва да извърши маркетинг за нуждите на приватизацията на компанията, както и цялостно консултиране и оказване на съдействие на Агенцията за приватизация във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка за дружеството.
Без да конкретизират в началото на лятото от държавната компания коментираха, че от много места има инвеститорски интерес към "Булгартабак". Изпълнителният директор на дружеството Иван Биларев уточни, че не е обсъждан метод, по който ще бъде продаден холдингът - конкурс, търг или друг начин.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg