EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Възможности за бизнес с Чехия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Възможности за бизнес с Чехия

mail17:00 | 29.11.2012прегледи 1508 коментарикоментари 0


Представителите на 14 български компании участваха в търговска мисия до Прага, Чехия, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Промоционалната проява се провежда за българските предприятия от секторите химия, строителство и резервни части за автомобилната промишленост.

В програмата бе включено посещение в Технологичен център Прага с цел запознаване с възможностите за установяване на двустранни контакти на заинтересовани фирми, компании, частни лица. В Завода за изгаряне на отпадъци Прага -Малешице пред българските мениджъри бяха представени технологията и процесът на обработка и изгаряне, инсталации и контролни зали на завода.
Представителите на българските предприятия присъстваха на подписването на Mеморандума за сътрудничество между Изпълнителната агенция на насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Конфедерацията на индустрията на Чешката Република в Посолството на Република България в Прага.
На 27 ноември 2012 г. г-н Иво Маринов, заместник-министър на икономиката енергетиката и туризма на Република България, и г-н Милан Ховорка, заместник-министър на индустрията и търговията на Чешката Република, откриха Чешко-български бизнес форум. В рамките на форума участниците в търговската мисия проведоха двустранни срещи с представителите на над 25 чешки фирми, с които обсъдиха възможности за постигане на търговски и инвестиционни договорености, както и за реализиране на общи проекти.
В състава на търговската мисия са включени представителите на следните компании: Алтерон АДСИЦ – Варна, Авторемонтни заводи АД – Първомай, ET ЕТ БЕЛЛА - Митко Георгиев – Левски, Биотал България ООД - Варна, Бул Строй Инженеринг АД - София, Джоди Трейд ООД – София, Хидрострой ООД - Перник, Живел-Агро ООД – Добрич, Лемна Екоинвест България АД - Бургас, Нектон 2 ООД - Варна, Проект-Строй ЕООД - Шумен, Ромтех-3ЕС ООД - Враца, Самоходов ЕООД – София, Водстрой ВТ АД – Велико Търново.
Търговската мисия се организира по Проект № BG161PO003–4.2.01-0001 „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg