EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Вучич: Руският газ е най-евтин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вучич: Руският газ е най-евтин

mail13:35 | 15.01.2019прегледи 748 коментарикоментари 0


  Сръбският президент Александър Вучич заяви, че за страната му е най-добре когато газопроводът Турски поток стигне до България, да бъде доведен до сръбската граница и газът да бъде транзитиран през газовия интерконектор в Сърбия, предаде Танюг.
   "Нямам никакъв идеологически проблем. Дайте ми друг евтин газ, чакам това, но още не съм го видял", каза Вучич в интервю за телевизия Пинк.
   Той посочи, че върху него се оказва натиск Сърбия да получава газ от остров Кърк (в Хърватия), но той е двойно по-скъп и Вучич не иска да го купува заради политическата му цена.
   "Най-евтин е газът на руснаците. Когато руснаците доведат Турски поток до България, ще платим да го доведат до нас. Затова предстоящото посещение на президента Владимир Путин (на 17 януари) е важно. Нямам никакъв идеологически проблем. За разлика от други моя работа са Сърбия и гражданите. Дайте друг по-евтин газ, но още не съм видял такъв", каза той.
   Той добави, че когато пита защо трябва да плаща толкова висока цена за газ, а му отговарят, че трябва да разбира геополитическите отношения, веднага го заболява главата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg