EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Вторият завод на „Одело“ набира персонал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вторият завод на „Одело“ набира персонал

mail17:05 | 19.02.2021прегледи 1403 коментарикоментари 0


„Одело България“ набира машинни оператори, електрокаристи, механици, техници поддръжка и електротехници за производството, съобщи за медиите Димо Николов, мениджър „Човешки ресурси“. Международната компания, която произвежда фарове за „Мерцедес-Бенц“ и други световни брандове в зона Куклен до Пловдив, част от Тракия икономическа зона, започва да изгражда втори завод, само 1 година след като пусна в експлоатация първата си производствена база. Очакванията са до ноември той да бъде готов. До два месеца фирмата стартира и серийно производство на светлини за „Дачия”.

В момента в „Одело“ работят 215 души. „Планът е до края на тази календарна година да имаме 330 служители, тоест над 100 човека трябва да се присъединят към нашата компания и то точно в производството. Производството е високотехнологично, но специфично“, посочва Николов. Той не очаква да дойдат готови кадри, по простата причина, че в района няма друга фабрика с подобна дейност. Всички новонаети ще бъдат обучени на място.

„Търсим позитивни и мотивирани хора, с желание за работа, които искат да се развиват в автомобилната индустрия. Работата при нас не е тежка физически и двата пола се справят еднакво успешно. Дори имам впечатление, че на производствените линии, където се сглобяват продуктите, жените са доста по-търпеливи и прецизни, качества, които ние високо ценим“, смята мениджърът. В момента 30% от персонала е от жени, очакванията са да стигнат 50%.

Изискване към кандидатите за работа е да са със средно образование, ако имат техническа грамотност е допълнителен плюс. Компанията предоставя безплатен фирмен транспорт и храна, и два пъти в годината работниците получават подаръчни ваучери.

„В началото на 2021-ва отново вдигнахме заплатите в производството“, казва Николов. Той подчертава, че в „Одело“ един машинен оператор може да израсне много в кариерата. Ако е достатъчно упорит и завърши инженерна специалност, може лесно да стигне до мениджърска позиция. „В нашата компания има правило - за свободни позиции първо се оглеждаме сред нашите хора от екипа и им даваме възможност за развитие.“


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 868