EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Втори силен ден за долара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втори силен ден за долара

mail09:14 | 27.08.2015прегледи 1674 коментарикоментари 0


Доларът се засили за втора поредна сесия, тъй като спокойствието се върна на финансовите пазари, а акциите на Уолстрийт бяха силни. Всичко това намали необходимостта от покупки на предлагащата сигурност йена.

Китайската централна банка увеличи усилията си, за да подобри настроенията и изля 21.8 милиарда долара на паричните пазари, ден след намалението на лихвите и на изискванията за задължителните резерви на някои от големите банки.

В допълнение, положителен доклад за продажбите на дълготрайни стоки в САЩ подсили долара, въпреки че цифрите не промениха мнението на пазарите, че Федералния резерв вероятно ще отложи повишението на лихвите заради последните вълнения на борсите.

В сряда, председателя на Фед-Ню Йорк Уилям Дъдли подсили очакванията за отлагане на повишението на лихвите. Той заяви, че според него промяна през септември е по-малко необходима отколкото се считаше само преди няколко седмици, въпреки че добави, че краткосрочната волатилност на пазарите няма голямо значение за възстановяването в САЩ.

В края на деня еврото падна под 1.13 срещу долара. Единната валута пострада и от коментари от ЕЦБ. Питър Прает заяви, че риска ЕЦБ да не постигне инфлационните си цели се е увеличил заради спада на цените на суровините и слабостта на някои икономики.

Долар/йена достигна 120 след седем месечно дъно в понеделник на 116.16. Щатската валута получи подкрепа от данните, че поръчките на дълготрайни стоки в САЩ са нараснали през юли с 2%, докато поръчките на капиталови стоки не включващи тези за отбраната и самолетите, са нараснали с 2.2%, най-голям ръст след юни миналата година. Последните стойности са барометър за плановете за разходи на бизнеса.

Европейските фондови борси отчетоха спад с повече от 1% при отварянето си в сряда, след като ентусиазмът на инвеститорите от намаляването на лихвените проценти в Китай избледня. При първоначалната търговия лондонският индекс FTSE 100 загуби 1,30% и стигна до 6,002.28 пункта. Франкфуртският DAX 30 се срина с 1,69% до 9,956.85 пункта, а парижкият CAC 40 - с 1,44% до 4,499.23 пункта. Европейските пазари се съживиха във вторник, след като Китай намали лихвените си проценти в опит да подсили икономиката на страната. Уолстрийт също реагира на новините, но оптимизмът бързо спадна и Нюйоркската борса затвори със загуби.

Финансов портал на БНР, БГНЕС


Тагове: долар, пазари
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg