EUR 1.9558
USD 1.6711
CHF 2.0898
GBP 2.2931
CNY 2.3301
you tube
mobile version

Втори немски причинител на Е.коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втори немски причинител на Е.коли

mail10:15 | 19.06.2011прегледи 656 коментарикоментари 0


Германски учени откриха втори причинител на заразата с бактерията Ешерихия коли - кухненска работничка в компания за кетъринг, която неволно пренесла опасния микроорганизъм върху храната, предаде ДПА. Преди седмица беше потвърдено след статистически и лабораторни изследвания, че основният разпространител на заразата са кълновете от леща, репички и боб, отглеждани във ферма в Германия.
Според службите за защита на потребителите в щата Хесен жената се е заразила с бактерия от типа 0104:H4 ентерохеморагична Ешерихия коли - това е мутирала форма на обикновената Е.коли, открита в храносмилателната система на повечето заразени.
Кухненската работничка е погълнала бактерията заедно със заразени кълнове, но първоначално не се е разболяла. Тя заразила 20 души чрез храната, която приготвяла. Впоследствие тя развила най-тежката форма на инфекция, която води до бъбречна недостатъчност и срив в нервната система, а болните често получават епилептични пристъпи.
Възможно е бактерията да се е разпространила от кухненски съд на фирмата, която осигурява храна предимно за домашни партита. Инспектори проверяват кухнята. Според властите инфекцията нямаше да бъде възможна, ако кухненският персонал си миеше добре ръцете след ползване на тоалетната.


 


Тагове: Еколи, зараза
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 7550