EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Втори немски причинител на Е.коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втори немски причинител на Е.коли

mail10:15 | 19.06.2011прегледи 625 коментарикоментари 0


Германски учени откриха втори причинител на заразата с бактерията Ешерихия коли - кухненска работничка в компания за кетъринг, която неволно пренесла опасния микроорганизъм върху храната, предаде ДПА. Преди седмица беше потвърдено след статистически и лабораторни изследвания, че основният разпространител на заразата са кълновете от леща, репички и боб, отглеждани във ферма в Германия.
Според службите за защита на потребителите в щата Хесен жената се е заразила с бактерия от типа 0104:H4 ентерохеморагична Ешерихия коли - това е мутирала форма на обикновената Е.коли, открита в храносмилателната система на повечето заразени.
Кухненската работничка е погълнала бактерията заедно със заразени кълнове, но първоначално не се е разболяла. Тя заразила 20 души чрез храната, която приготвяла. Впоследствие тя развила най-тежката форма на инфекция, която води до бъбречна недостатъчност и срив в нервната система, а болните често получават епилептични пристъпи.
Възможно е бактерията да се е разпространила от кухненски съд на фирмата, която осигурява храна предимно за домашни партита. Инспектори проверяват кухнята. Според властите инфекцията нямаше да бъде възможна, ако кухненският персонал си миеше добре ръцете след ползване на тоалетната.


 


Тагове: Еколи, зараза
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg