EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Втори кръг в сделката за ТБ "Виктория"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втори кръг в сделката за ТБ "Виктория"

mail10:03 | 25.08.2017прегледи 9628 коментарикоментари 0


И четиримата кандидати, подали писма за интерес към ТБ “Виктория”, са допуснати до втори кръг и остават в надпреварата, съобщиха синдиците на КТБ.

Това са две банки - Инвестбанк и Българо-американската кредитна банка, консорциум от австрийските инвеститори “Кеблер холдинг” и “Имфарр” и компанията “Вабо интернал”.

Поканата за участие във втори тур към кандидатите е отправена след изтичане на срока за анализ и оценка на профила на всеки от тях.

Това е втори опит за продажбата на 100% от активите на дъщерната на КТБ банка.

Нова фигура в наддаването за нея е “Вабо интернал”. Тя е била учредена на 13 юли 2017 г. с 50 000 лв. капитал, а член на съвета на директорите е Васил Божков. Собственици на новорегистрираната компания са две дружества на бизнесмена.

Инвестбанк с мажоритарен собственик Петя Славова участваше и в първия опит за продажба на “Виктория”, но не успя да стигне до финал.

Българо-американската кредитна банка, която се държи от Цветелина Бориславова, също заяви интерес при първото наддаване и достигна до финала. Синдиците обаче предпочетоха за победител друг участник - Търговска банка Д. Но БНБ тогава отказа да даде разрешение за сделката за ТБ “Виктория”.

Австрийският “Кеблер холдинг” също се включи без успех в първата надпреварата за банката, но тогава игра в консорциум със ЗК “Лев Инс”.


Тагове: сделка, ТБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014