EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Втора конференция „Оценки и инвестиции в недвижими имоти“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втора конференция „Оценки и инвестиции в недвижими имоти“

mail13:40 | 09.03.2015прегледи 695 коментарикоментари 0


Инвеститори и експерти в сферата на недвижимите имоти ще се съберат в София на 18 март тази година на втората конференция „Оценки и инвестиции в недвижими имоти“, организирана у нас от консултантската компания Forton, стратегически партньор на Cushman&Wakefield, и Камарата на професионалните оценители съвместно с Royal Institution of Chartered Surveyors (Кралски институт на лицензираните консултанти в областта на недвижимите имоти). Специален гост ще е министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
„Министър Павлова ще получи копие от първия международен стандарт за измерване на офис площи – IPMS (International Property Measurement Standard), разработен от коалиция от международни организации на професионални инвеститори, консултанти, оценители и финансови институции”, казва Михаела Лашова, изпълнителен директор на Forton. „Прилагането на този стандарт у нас ще се отрази положително на инвестиционния пазар. Ще даде на чуждестранните инвеститори спокойствието, че тук ще намерят адекватно на международните практики измерване и остойностяване на активите. Това е причината водещи международни инвеститори да са гости на конференцията”, допълва Лашова.
Очакванията на професионалната общност са общият стандарт за измерване на сгради да направи пазарите по-прозрачни и сравними един с друг. С него международните инвеститори получават и надежден измерител при оценка на новите си придобивания. Същото важи и за големите корпорации, но в ролята им на наематели на различни пазари. Накратко: в условията на глобален пазар IPMS е възможност хората в недвижимите имоти да говорят на общ професионален език помежду си.
За момента единен стандарт е разработен само за сегмента на офис сградите, но в ход е и подготовката на такъв за измерване за жилищните площи. Темата също ще е сред важните на конференцията на 18 март, особено в светлината на новата Европейска директива за ипотечния кредит и подготовката на законодателни промени за нейното прилагане.
 


Тагове: офис, имоти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg