EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ВСС отхвръли съдия Куцкова за шеф на САС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВСС отхвръли съдия Куцкова за шеф на САС

mail12:38 | 17.12.2015прегледи 1093 коментарикоментари 0


Съдия Нели Куцкова не бе избрана за председател на Софийския апелативен съд, след като ВСС гласува против нейната кандидатури. От общо 23 присъстващи членове на ВСС  осем магистрати гласуваха "за", 11 - "против" и 4 - "въздържали се". Макар, че по-голямата част от членовете на ВСС подкрепиха кандидатурата ѝ преди гласуването, тя не бе избрана за административен раъкововдител на САС.
„Предизвиква голямо безпокойство фактът, че САС - този изключително важен съд за пореден път остава без ръководство”, коментира пред журналисти министърът на правосъдието в оставка Христо Иванов, след заседанието на ВСС. -  "Това не е първият провален избор. По много начини това не се отразява добре на състоянието на съда. Надявам се, че след празниците ВСС ще се върне с по-ясна воля каква отговорност ще поеме за управлението, за поставянето на този съд в добро състояние", добави той.
Ето какво коментира Куцкова след гласуването: „Искрено съжалявам, защото колегите ми много разчитаха този път изборът да стане. Мъчно ми е за хората, които вярваха, че човекът, на когото те вярваха, може да бъде избран. Казах на Ясен Тодоров, че се учудвам защо Етичната комисия ми е дала толкова положителна оценка, след като съм такъв разединител. Призовах всеки, който смята, че съм или бих упражнявала обществен натиск, който прилича на корупционен, както казаха, да попита съдиите от Софийски окръжен съд дали има един такъв случай през 11-те години, в които съм била председател. Чух едни обяснения за политическото ми минало, от което не се срамувам, защото нищо нередно не съм направила, когато съм била в изпълнителната власт. Не чух нищо за лоша работа като съдия - мързел, безотговорност или корупция, които биха били много сериозни основания да не бъда избрана".

 

 


Тагове: ВСС, САС, Куцкова
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg