EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ВСС уволни Галина Тонева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВСС уволни Галина Тонева

mail10:47 | 21.02.2013прегледи 569 коментарикоментари 0


Висшият съдебен съвет освободи Галина Тонева от поста заместник главен прокурор. По предложение на обвинител номер едно Сотир Цацаров Тонева ще напусне поста си, като основният мотив за това по думите на Цацаров е разминаване във вижданията. Главният прокурор ще предложи досегашната му заместничка да бъде назначена като прокурор във ВКП на наличен свободен щат. Очаква се Цацаров да даде изявление за медиите.

Вчера от държавното обвинение обясниха, че на 11 февруари 2013 г. до главния прокурор е бил внесен сигнал от председателя на парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта Яне Янев, който съдържа твърдения за незаконосъобразни действия на прокурори при разследването и прекратяването на досъдебно производство водено срещу длъжностни лица от „НЕК" ЕАД, както и твърдения за допуснати нарушения при разпределението на прокурорските преписки. След внасянето на сигнала са разпоредени и се извършват: служебна проверка относно законосъобразността на прокурорските актове и дисциплинарна проверка, свързана със спазване на принципа на случаен избор на наблюдаващ прокурор.
От прокуратурата обясниха, че изнесените в пресата твърдения за незаконосъобразни действия на заместника на главния прокурор Галина Тонева се проверяват в хода на дисциплинарната проверка.Дарик

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165