EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Всичко за пътуване в ЕС в Your Europe

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Всичко за пътуване в ЕС в Your Europe

mail06:50 | 23.05.2021прегледи 1871 коментарикоментари 0


Правата и възможностите на гражданите при пътуване в страни от ЕС, необходими документи, сигурност и извънредни ситуации, са само малка част от разнообразното меню на обновения Портал Your Europe -https://europa.eu/youreurope/, които бяха демонстрирани по време на онлайн събитие, организирано от Държавна агенция „Електронно управление“ и Европейската комисия.

Порталът Your Europe и неговите нови интерактивни функции са нова, лесна и бърза алтернатива на ежедневното търсене в Google, чрез която можем да научим повече за своите права и задължения като граждани в Европейския съюз и да намерим информация за сфери от живота, като пътуване, работа, образование, здравеопазване, пенсиониране и много други, заяви при откриването Гергана Колешанска, директор на дирекция „Стратегии и политики за е-управление“ в ДАЕУ. Информацията се предоставя на 24 официални езика на Общността, като е осигурен лесен и бърз достъп от всяко устройство – от компютър, лаптоп и мобилен телефон,допълни Колешанска.

Вече имаме уникална възможност да разберем какви са изискванията, правилата и отговорностите във всяка една сфера, във всяка една държава от ЕС, събрани на едно място, обяви Асен Антов, националният координатор на България за Портала Your Europe. В секция „Пътуване“ е представена изчерпателна и редовно обновяваща се информация относно правилата и ограниченията при пътуване в условията на пандемия. Това определено е улеснение за потребителите, на които им предстои ваканция, командировка или работа в друга държава членка, допълни Антов. Той посочи и една възможност, която Портала предоставя на потребителите - чрез форма за обратна връзка – онлайн, email и телефон, гражданите могат да се свържат с компетентните органи на страните членки и да зададат своите въпроси или да направят предложения за предоставяне на информация, която не е публикувана на Портала.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg