EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Всеки втори българин се страхува за работата си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Всеки втори българин се страхува за работата си

mail12:35 | 26.10.2009прегледи 604 коментарикоментари 0


Българите се страхуват изключително много за работата си, въпреки че средният месечен доход на домакинството се е повишил с около 100 лв. за година, пише днес в. 24 часа, позовавайки се данни от проучване в 25 страни на маркетинговата компания Синовейт. Българите изключително много се страхуват да не загубят работното си място. По този показател страната ни се нарежда на 4 място сред страните, участвали в проучването. 47 % от участниците в проучването са дали утвърдителен отговор, че се страхуват да не загубят работата си. Преди нас са Индонезия (71%), Аржентина (59%) и Турция (49%). 43 % от сърбите и испанците заявяват, че са загрижени за задържането на работното си място.
Този процент е сравнително по- малък сред жителите на развиващите се страни като САЩ, Белгия, Германия, Япония, Франция.
Данните показват още, че ако всеки втори у нас се бои от безработица, 2 до 3 пъти по-малко са тези, които се страхуват, че няма да успеят да плащат медицинските разходи на семейството (18%) или да не са в състояние да си купят основни хранителни продукти (13%). Очевидно фамилната солидарност у нас не е залязла и хората трудно допускат, че могат да стигнат чак дотам.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg