EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Връчени договори за финансиране по НИФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Връчени договори за финансиране по НИФ

mail17:30 | 04.08.2014прегледи 755 коментарикоментари 0


В МИЕ бяха връчени договори за финансиране в рамките на Седма конкурсна сесия на Националния иновационен фонд (НИФ).
52 кандидати са класирани за получаване на държавна субсидия на обща стойност близо 10 млн. лева, сред които 46 научноизследователски развойни проекти и 6 проекта за техническа осъществимост.
Общо 152 проектни предложения бяха представени в рамките на Седма сесия, обявена на 1 февруари т.г. Одобрените 52 проекта обхващат 10 сектора: машиностроене, електроника и електротехника, фармация, хранително-вкусова промишленост, ИКТ в сферата на предприятията, творчески индустрии и др.
С основание мога да кажа, че Националният иновационен фонд е запазена марка за качество, заяви изпълнителният директор на ИАНМСП Евгений Иванов. От своето създаване до настоящия момент Фондът успя да се утвърди като успешна практика в България и наистина добре работеща финансова схема, която е призната и от ЕК. Съвсем наскоро приключи мониторингът от страна на ЕК на НИФ, който потвърди наличието на стабилни и ефективни контролни механизми в ИАНМСП, отбеляза Иванов.
Представителят на фирма Пролет ЕООД предложи на присъстващите да посетят производственото предприятие и да се запознаят с резултатите на вече изпълнените със субсидиите на НИФ проекти. Искам да дойдете и да видите една моя мечта, реализирана благодарение на Националния иновационен фонд, отправи покана Пламен Цонев.
Администрирането на Националния иновационен фонд е едно от важните направления в дейността на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, насърчаващо сътрудничеството между науката и бизнеса. Това е подкрепа, която оказва държавата за извършването на научни изследвания или експериментални разработки с цел усвояване на нови производства и изделия, насочени към повишаване на иновативния потенциал и технологичното равнище на предприятията.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144