EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Водната пързалка в Банско вече е 400 м

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водната пързалка в Банско вече е 400 м

mail14:01 | 06.07.2017прегледи 5479 коментарикоментари 0


Вече 400 метра е трасето на най-дългата водна пързалка в Европа, която в горещите летни юлски дни заработи в сърцето на ски зоната в Пирин над Банско.
Миналата година, когато за първи път бе монтирана през юли на Бъндеришка поляна в съседство с писта "Томба", дължината й бе 350 метра, припомни пред репортер на БТА Иван Обрейков - маркетинг-директор на скизона "Банско" от дружество "Юлен". Тя е най-дългото подобно надуваемо съоръжение на европейския континент, само в САЩ има по-дълга водна пързалка /600 метра/, но е единствената в света, разположена в ски център, каза той. Еднократното спускане за възрастни струва 12 лева, за децата от 8 до 12 години - 9 лв., предвидени са и специални ценови пакети с намаления за три, шест и девет спускания и групи, уточниха стопаните на съоръжението.
Водната пързалка е част от развлекателния комплекс, който отново е оформен на Бъндеришна поляна и това лято. От началото на юли и други летни спортни атракции привличат любителите на планината и чистия планински въздух - стрелбище, игрище за футбол на малки вратички и за мини голф, джаги, надуваеми замъци, люлки и кътове за игра на по-малките. Специална писта с улей дава възможност за т. нар. тюбинг, т. е. спускане с туби. Новост тази година е надуваемата стена за катерене за деца. Специално обучени инструктори се грижат за безопасността на всички, дошли да се позабавляват тук. Любителите на колоезденето също могат да се отправят от Бъндеришка поляна по веломаршрути с различна трудност, а ако не разполагат със собствено колело, могат да си вземат под наем.
От Банско до Бъндеришка поляна редовно през летния сезон работи от 8.00 до 16.30 часа кабинковият лифт. Билетът за отиване и връщане струва 20 лева и 16 лева, ако пътуването е само в едната посока. За деца до 7 години цената е символична - 1 лев, съобщи Иван Обрейков. Предлага се и комбинирана карта от 35 лева, като в сумата влиза отиване и връщане с кабинковия лифт, едно спускане по водната пързалка и пет - по улея за тюбинг.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990