EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Водещите теми в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещите теми в пресата

mail07:25 | 25.11.2014прегледи 655 коментарикоментари 0


Според информация на вестник "Преса", премиерът Бойко Борисов няма да оттегли назначения за заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов. Борисов е казал за вестника, че няма да се поддаде на натиск, както и че няма да позволи някой да застрашава етническия мир. В отговор от Патриотичния фронт са казали за "Преса", че оттеглят подкрепата за правителството. От БСП и Български демократичен център обаче са изразили подкрепата си на позицията на премиера.

"Стандарт" прогнозира, че лихвите по депозитите и кредитите ще паднат заради 3 милиарда и 700 милиона лева свободни пари, които ще бъдат върнати на хората като депозити от КТБ .

"Труд" и "Капитал дейли" дават подробна информация за банките, които ще изплащат депозитите и за начина, по който това ще става.

"Стандарт" пише, че таксата от един лев за пенсионери при посещение при лекар ще се запази, въпреки първоначалното намерение на управляващите да отпадне.

Всички централни печатни издания цитират главния прокурор Сотир Цацаров по случая с тефтерчето на Филип Златанов.

"24 часа" предлага цитата:"Златанов сам поиска да разкаже всичко, но след една нощ се отказа". Освен главния прокурор, всички централни вестници днес цитират и вицепремиера Меглена Кунева, която предупреждава, че Румъния ще ни изпревари за Шенген.

Заглавието на първа страница на "Сега" е: "Румъния ще се откъсне от България за влизане в Шенген", наказателните процедури срещу страната ни са се увеличили двойно.

"Стачка за пенсии" е заглавието на днешния брой на вестник "Земя". Синдикатите са категорично против модела на бившия финансов министър Симеон Дянков за удължаване на възрастта за пенсиониране с по четири месеца.

Според "Телеграф", ако някой удари радара на КАТ, апаратът може да отчете много по-висока скорост от тази, с която шофираме. Информацията е на специалисти от Института по метрология. Заради подобни отклонения, от началото на годината са забранени за ползване 10 уреда. Според създателя на Фонда за научни изследвания, проф. Димитър Пушкаров, страната ни е застрашена от глоба заради неправилно раздадени 21 милиона лева за наука.

"Монитор" допълва, че България е с 67 отворени наказателни процедури заради липсата на синхрон с европейското законодателство. Вестникът излиза с водещо заглавие "Разрешават домашното обучение със закон, учиш вкъщи, вземаш диплома за гимназия".

"Дума" цитира проучване сред левите избиратели, което е показало, че управлението с ДПС е провалило социалистическата партия на последните избори. 78 на сто от българите се определят като русофили, всеки пети е против Съединените щати, показва още проучването.

На първа страница на "Преса", по повод 105-тата годишнина от рождението на Никола Вапцаров, е публикувано неизвестно досега негово стихотворение./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg