EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Водещи теми във вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещи теми във вестниците

mail07:40 | 04.11.2014прегледи 820 коментарикоментари 0


"Социалните системи са пред блокаж заради липсата на пари", пише вестник "Сега" на първа страница и допълва, че за втори път тази година е почти напълно изчерпан и резервът за справяне с бедствията.

"15 на сто ръст на заплатите, иначе затъваме" - под това заглавие "24 часа" помества интервю с председателя на КНСБ Пламен Димитров.

"Бихме Германия по цени на храните", гласи заглавието на първа страница на "Новинар".

"Горивата най-евтини от три години", констатира вестник "Преса" и отделя две страници на темата.

"Капитал дейли" се спира на ефекта на кризата с КТБ върху депозитарния пазар. След първоначалната паника три поредни месеца парите на вложителите се връщат предимно в банките с чужди собственици. Лошата новина е, че от банковата система скоро ще бъдат изтрити депозити за около 1.7 милиарда лева - сумата на негарантираните влогове в КТБ, което според "Капитал дейли" има и добър нюанс - ще направи вложителите по-избирателни поне за кратко.

Повечето вестници съобщават на първа страница за 39-годишната жена, която се самозапали пред президентството.

"Без предупреждение и без да издигне някакви искания фотографка се запали пред президентството", пише "24 часа" и посвещава втора и трета страница на трагедията.

Инцидентът е водеща тема и за "Стандарт". "Недоимък принудил Лидия Петрова да чисти входове", пише изданието.

"Трагедията не е сюжет от политическите дебати" - под това заглавие психиатърът д-р Николай Михайлов отбелязва в коментар на първа страница на "Преса", че всяка трагедия от такъв тип е гигантски въпрос към обществото, което трябва да реагира не с повърхностни чувства, а с разум и отговорност. Според д-р Михайлов медиите имат максимална отговорност да коментират сдържано, за да не се предизвика копирна вълна.

"Коалиционно споразумение още няма. Реформаторите искат 4 - 5 министерски кресла", гласи друго заглавие на "Преса".

Темата е водеща за "Труд", който отбелязва в заглавие, че Кунева, Кънев и сие предлагат свой кабинет, в който 80 на сто от предложените за постове са хора на Иван Костов. В два списъка на "Реформаторския блок" Радан Кънев е премиер, допълва "Труд".

"И групата на Бареков поиска да управлява", гласи заглавието на първа страница на "Дума".

Вестниците коментират разменените в социалните мрежи музикални послания от Радан Кънев и Бойко Борисов.

"Рапът ми е по-добър от хевиметъла ти", е озаглавен коментарът на Юри Велев в "24 часа". В подзаглавието се отбелязва: "Добре поне, че никой не пусна "Магистрала към ада".

"Телеграф" се позовава на източници от разузнаването, за да съобщи на първа страница, че 10 сирийци с български паспорти са минали на страната на "Ислямска държава".
На тази тема е коментарът на първа страница на "Дума", озаглавен "Пука ли ни все още?".

Под заглавие "Всяко семейство с по две деца" "Монитор" дава подробности на първа страница за изготвена от учени от БАН доктрина за развитието на България през следващите 30 години./БНР 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 946