EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Водещи банки обсъждат риска в Базел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещи банки обсъждат риска в Базел

mail14:00 | 07.01.2010прегледи 1621 коментарикоментари 0


Срещата ще се състои в момент на засилващата се несигурност при условия на стартирало възстановяване на световната икономика.
Банката за международни разплащания (БМР) организира среща на топ банкери и финансисти в Базел този уикенд, съобщава Financial Times. Срещата е провокирана от нарастващата загриженост около възобновеното поемане на „прекомерно” големи рискове, които доведоха и до възникването на финансовата криза.
В поканата си БМР обявява загрижеността си, че „финансовите фирми се връщат към агресивното поведение от предкризисния период”.
Банката за международни разплащания, известна като банката на Централните банки, предлага някои специфични неща, които според институцията биха създали по- здрава финансова система.
В анализ на БМР се отбелязва загрижеността за влошаването на публичните финанси, отправя се предупреждение относно водената фискална политика, която „би могла сериозно да притесни пазара на облигации, да предизвика сериозни трудности по отношение на платежоспособността заради отпуснатите държавни стимули и т.н”.
Сред поканените на срещата в Базел са Лари Финк от BlackRock, Викрам Пандит от Citigroup и Джон Стъмпф от Wells Fargo.
Изпълнителните директори на Goldman Sachs и JPMorgan Chase също са поканени, но не са планирали да присъстват.
Срещата ще се състои в момента на засилващата се несигурност при условия на стартирало възстановяване на световната икономика и в същото време на увеличаващ се дълг в частния сектор, бързо нарастване на публичния дълг и висока безработица.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg