EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вносът на палмово масло в Индия с огромен ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вносът на палмово масло в Индия с огромен ръст

mail11:45 | 06.07.2023прегледи 507 коментарикоментари 0


Вносът на палмово масло в Индия през юни скочи с 49 на сто спрямо предходния месец до най-високото си ниво от три месеца, тъй като купувачите се възползваха от спада на цените до най-ниските им стойности от 28 месеца, за да увеличат покупките, казаха шестима дилъри пред Ройтерс.

Възстановяването на покупките от най-големия вносител на растително масло в света ще подкрепи фючърсите на малайзийското палмово масло и ще помогне на водещите производители в Индонезия и Малайзия да намалят запасите.

Вносът на палмово масло от Индия е нараснал до 655 000 метрични тона през юни спрямо 439 173 метрични тона през май, според средните оценки на дилърите.

Вносът през май е бил най-нисък от февруари 2021 г., тъй като тропическото масло започна да се търгува с премия спрямо соевото и слънчогледовото олио през последните няколко месеца, което накара купувачите да се насочат към по-евтините меки масла.

Но по-ниският внос през май и корекцията на цените насърчиха индийските купувачи да увеличат покупките през юни, каза Сандип Баджориа, главен изпълнителен директор на "Сънвин груп" (Sunvin Group), брокерска и консултантска фирма за растителни масла.

Чувствителните към цената азиатски купувачи обикновено разчитат на палмово масло поради ниската цена и бързите срокове за доставка.

Асоциацията на производителите на разтворители на Индия вероятно ще публикува своите данни за вноса на растително масло през юни до средата на юли.

Вносът на соево олио в Индия през юни е нараснал с 35 на сто спрямо преди месец до 432 000 метрични тона, според дилърите.

Премията на соевото олио спрямо палмовото масло беше незначителна през последните няколко месеца, което тласка купувачите да увеличат покупките, каза Раджеш Пател, управляващ партньор в "Джи Джи Ен рисърч" (GGN Research), търговец на хранителни масла и брокер.

Вносът на слънчогледово олио през юни се срина с 36 на сто спрямо преди месец до 190 000 метрични тона, посочиха дилъри.

Индия купува палмово масло главно от Индонезия, Малайзия и Тайланд, докато внася соево и слънчогледово олио от Аржентина, Бразилия, Русия и Украйна.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg