EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Внимавайте в офертите за почивка!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Внимавайте в офертите за почивка!

mail17:20 | 21.02.2012прегледи 526 коментарикоментари 0


Най-често нарушенията на сайтове за колективно пазаруване са свързани с продажбата на неограничено голям брой ваучери, които не могат да бъдат обслужени, показват проверките на Комисията за защита на потребителите (КЗП).
Друг тип нарушения са свързани с предоставяне на некачествена услуга, това отново се дължи на огромния брой ваучери, които се продават, твърди Веселин Златев, председател на Комисията.
В някои случаи има отказ изобщо от предоставяне на услугата или на стоката или пък публикуване на подвеждаща информация относно стойността на предоставяната стока и вкарване на потребителя в заблуждение относно стойността.
По думите му - така наречените сделки от разстояние набират все повече потребители, което обуславя и бума в броя на оплакванията. Пикът им е бил малко преди празничните дни, по Нова година и Коледа, защото вече голяма част от по-младото население на страната използва активно тези сайтове за колективно пазаруване. Пазарът в тази част в момента е отново поуспокоен, тоест не е регистриран голям брой оплаквания от потребители или нарушения при упражнявания от нас контрол, каза Веселин Златев.
Акцентът в контролната дейност на Комисията за защита на потребителите е върху туристическите обекти в активния сезон, като е обхванат и част от предактивния зимен сезон.
Там, където са констатирани административни нарушения, са налагани санкции по Закона за туризма и Закона за защита на потребителите. Нямам впечатление, че се регистрира повишаване на броя на констатираните нарушения, спрямо същия период на миналата година, но по-конкретен мога да бъда, след като излязат официалните данни за месец януари, каза председателят на КЗП.
По думите му - най-често качеството на предлаганата туристическа услуга не съответства на цената и на публикуваната информация в съответния колективен сайт.
Източник: Агенция “Фокус”
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg