EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ВМЗ Сопот вложи 7 млн.лв. в модерни цехове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВМЗ Сопот вложи 7 млн.лв. в модерни цехове

mail09:50 | 19.05.2016прегледи 1230 коментарикоментари 0


Официално бяха открити реновирани цехове на площадка Иганово на ВМЗ Сопот. По думите наикономическия министър Лукарски с откриването на реновираните цехове вече не се говори за оцеляване, а за иновативно производство по световни стандарти. „ВМЗ Сопот може да се похвали с изключително стабилно финансово състояние и днес заводът е обезпечен с договори до 2018 година, което дава една своеобразна сигурност и увереност за неговото бъдещето. Наред с това има огромно търсене на продукцията в завода и ни предстои да инвестираме още много в нови мощности и човешки капитал“, изтъкна той. Според него не е важна толкова инвестицията, която възлиза на около 7 млн. лева, а положеният труд в това да се превърне заводът в едно модерно предприятие, което да е пример за това как иновациите стават все по-определящи за конкурентоспособността на бизнеса. Внедрените съвременни мощности на двата нови цеха са на водещи европейски фирми и дават нов облик на оръжейницата, позиционирайки я сред първите места в световната карта на отбранителната индустрия. За тази цел предприятието ще продължи да отделя немалко средства за научно-изследователска и развойна дейност, с която да подсили потенциала си и да ускори превръщането на ВМЗ в европейски иновативен производител.

Министър Лукарски изтъкна, че приоритет в работата на Министерство на икономиката и на ръководството на оръжейницата е да се развива и установява като водещ производител и работодател, подчертавайки, че фокус в тяхната работа е инвестицията в работниците и служителите на завода. Той  даде пример за съществените промени във ВМЗ Сопот в последната година и половина, като значителното подобряване на условията на труд чрез откриването на  близо 1000 нови работни места, увеличаването на заплатите и социално-битовите придобивки, раздаването на коледни и великденски премии. „Индикация за конструктивност и финансова стабилност е и фактът, че от началото на 2016 г. ВМЗ Сопот погаси над 22 милиона лева стари задължения, включително към община Сопот и Национална агенция за приходите. Запазва се и тенденцията от края на миналата година към трайно повишаване на приходите и днес заводът регистрира забележителен ръст, както на оборотите, така и печалбата“, допълни той.

Изпълнителният директор на предприятието Иван Гецов подчерта, че с днешното събитие се потвърждава започналия подем в предприятието и определи като знакова 2016 година за ВМЗ Сопот. „ Днес ние продължаваме политиката си за инвестиране в условията на труд. Инвестираме в обучението и подготовката на персонала, сключваме договори със средни и висши учебни заведения за сътрудничество и обвързване на образованието с нашето производство, отпускаме стипендии за ученици и студенти“, допълни той. В заключение Иван Гецов благодари на екипа на оръжейницата и на Министерство на икономиката за оказаната подкрепа.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg