EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Влошаване на бизнес нагласите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Влошаване на бизнес нагласите

mail13:01 | 10.03.2021прегледи 845 коментарикоментари 0


Повече германски компании очакват глобалните условия за бизнес да се влошат тази година на фона на продължаващата коронавирусна пандемия, показват резултати от последно проучване на германската търговско-промишлена палата (DIHK).

Проучването на DIHK сред 2400 международно активни компании установи, че едва 17% от фирмите очакват по-добри бизнес условия през следващите дванадесет месеца, отколкото през 2020 г., докато 27% очакват бизнес условията да се влошат.

Очакванията варират в зависимост от региона, посочи DIHK, добавяйки, че по-голям част от бизнеса очаква подобряване, отколкото влошаване, на условията в Китай и еврозоната.

В същото време обаче пазарните очаквания в Южна и Централна Америка, Африка и Близкия изток са по-лоши, установи проучването.

В допълнение към негативното въздействие на пандемията от Covid-19, икономическата криза и нарастващите търговски бариери в много региони по света натежават и върху външния бизнес на компаниите през настоящата година, допълни германската търговско-промишлена палата DIHK.

Около 47% от участвалите в проучването компании отчитат нарастващи търговски бариери като по-високи митнически тарифи, санкции и повишени изисквания за безопасност във връзка с пандемията./БНР

 


Тагове: бизнес, нагласи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg