EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Влизаме в болница с пръстов отпечатък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Влизаме в болница с пръстов отпечатък

mail09:32 | 07.10.2015прегледи 1217 коментарикоментари 0


До края на януари в болниците и аптеките ще бъде въведен персонален пръстов идентификатор. По този начин всеки здравноосигурен пациент ще може да докаже своето присъствие в определена болница. Това съобщи по Нова ТВ здравният министър Петър Москов. Освен това всеки пациент ще има свой индивидуализиран пакет за доболнична помощ, като по неговия личен здравен статус ще се преценява какво количество направления за специалист могат да му бъдат отпуснати през годината.
В края на ноември в болниците в големите градове ще бъде въведена модерна високотехнологична апаратура за лъчетерапия и радиохирургия, която ще спести пари на българските пациенти.
"Според най-консервативните изчисления годишно българските граждани вкарваха за нуждите на здравето си по половин милиард в турски болници. Сега вече в България имаме високотехнологична апаратура, така че да не се налага наши сънародници да ходят в Турция, за да се лекуват", каза Москов.
По думите му, досега българите са плащали голяма част от разходите по лечението си в Турция, а сега тези пари вече ще бъдат поемани от Здравната каса.
Относно проблема с липсващите ваксини за децата, министърът беше категоричен, че имунизациите за новородените вече са изцяло осигурени.
Що се отнася до реимунизацията на 6-годишните, тя ще бъде възстановена до края на тази година.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097