EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Влакът София-Солун тръгна от 10-ти май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Влакът София-Солун тръгна от 10-ти май

mail06:55 | 12.05.2014прегледи 1887 коментарикоментари 0


От 10-ти май се възстанови железопътната връзка между София и Солун, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Всеки ден между българската столица и Солун ще пътуват два влака. Композициите ще бъдат съставени от два второкласни вагона – 1 български и 1 гръцки вагон. От София влакът ще заминава в 15:30 ч. и ще пристига в Солун в 22:22 ч., а от Солун ще тръгва в 06:55 ч. и ще пристига в София в 13:45 ч. В Солун този влак ще има връзка за и от Атина.
Общият брой на седящите места във всеки от влаковете е 120. Резервацията на места ще бъде задължителна. Клиентите ще имат възможност да направят своите резервации до 60 дни предварително. Цената на билета за пътуване в едната посока е 34.86 лв.
Желаещите да пътуват по маршрута София – Солун – София и обратно могат да се възползват от договорената между българските и гръцките железници специална оферта на цена от 25 евро. Атрактивната оферта важи при условие, че билетът е с фиксирани дати за отиване и връщане и е закупен не по-късно от 15 дни преди датата на пътуване. По тази оферта местата са ограничени – по 12 места за всеки влак.
Намаление от цените за пътуване ще могат да ползват деца от 4 до 12 години, групи над 6 човека, както и притежатели на карта „Rail Plus”. Притежателите на карти „InterRail”, „Eurail” и „BalkanFlexipass” е необходимо да се снабдят само със запазени места. За студенти от университети в България и Гърция, притежаващи карта „ISIC”, са изготвени специални цени по офертата „City Star”.
Билети за влаковете, пътуващи между София и Солун, ще бъдат издавани във всички центрове и каси за продажба на международни железопътни билети в страната.
За пътниците, които желаят да ползват влака само на територията на РБългария, са предоставени два вагона, които ще се движат по маршрут София – Кулата – София. Билети за пътуване на територията на нашата страна ще се издават по цени за бърз влак със задължителна резервация.
 


Тагове: София, Солун, влак
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg