EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Влак по Дунав мост 2 и до Солун от събота

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Влак по Дунав мост 2 и до Солун от събота

mail07:00 | 09.05.2014прегледи 2552 коментарикоментари 0


На 10 май т.г. , в събота ще бъде открит железопътния трафик през моста Дунав мост 2 „Нова Европа“, съобщи Министерство на транспорта. Първият пътнически влак, който ще свърже Видин с румънския град Калафат ще премине на този ден.
Влакът ще пътува по редовна линия от Видин до румънската гара Голенци, която е на около 20 км от границата. Оттам ще има връзка за Крайова. Във Видин композицията ще прави връзка с влака за София. Влакът ще се движи веднъж дневно в двете посоки. Това съобщи Людмил Димитров, технически директор на смесеното българо-румънско дружество "Дунав мост Видин – Калафат" преди дни. По думите на Димитров за товарните жп превози все още няма желаещи.
До момента построената жп линия е ползвана само веднъж пробно при откриването на Дунав мост ІІ на 14 юни 2013 г. Според разчетите линията е построена така, че влаковете да могат да развиват скорост от 160 км/час.
Каква е разписанието, какви са цените на билетите? Ето какво съобщи БДЖ за EconomyNews.bg:
 

 Международен влак Видин – Крайова – Видин

- Влакът тръгва от Крайова в 08:00 ч. и пристига в Голенци в 10:38 ч.
Заминава от Голенци в 10:40 ч. и пристига във Видин в 11:00 ч.
- Влакът тръгва от Видин в 12:25 ч. и пристига в Голенци в 12:45 ч.
Заминава от Голенци в 12:50 ч. и пристига в Крайова в 15:35 ч.
- Влакът тръгва от Крайова в 13:19 ч. и пристига в Голенци в 16:05 ч.
Заминава от Голенци в 16:10 ч. и пристига във Видин в 16:30 ч.
- Влакът тръгва от Видин в 17:40 ч. и пристига в Голенци в 18:00 ч.
Заминава от Голенци в 18:03 ч. и пристига в Крайова в 21:06 ч.

Времепътуване – около 3 часа

Цени
- Цена на еднопосочен билет, 2-ра класа Видин – Крайова – 15.26 лв.
- Цена на двупосочен билет, 2-ра класа Видин – Крайова – 30.50 лв.
Валидностен срок на билетите – 15 дни за еднопосочен билет и 1 месец за двупосочен билет (отиване и връщане).
- Цена на еднопосочен билет, 2-ра класа Видин – Голенци – 7.43 лв.
- Цена на двупосочен билет, 2-ра класа Видин – Голенци – 14.86 лв.
Валидностният срок на еднопосочен билет Видин – Голенци ще бъде 24 часа, а валидностния срок на двупосочен билет – 48 часа.
Ще се прилагат намаления за деца от 4 до 12 години, за групи от 6 и повече пътници и намаление от цената на билета за притежатели на карта Rail Plus.
Във влака ще се допускат пътници с билети NRT, Inter Rail, Eurail, Bakan Flexipass билети без доплащане. Билети за пътуване могат да бъдат закупени от гара Видин и от бюрата за международно билетоиздаване и туризъм в страната.

От утре, 10 май, ще бъде възстановена железопътната връзка между София и Солун, съобщиха от БДЖ. Всеки ден между българската столица и Солун ще пътуват два влака. Композициите ще бъдат съставени от два второкласни вагона - един български и едни гръцки вагон. От София влакът ще заминава в 15.30 ч. и ще пристига в Солун в 22.22 ч., а от Солун ще тръгва в 06.55 ч. и ще пристига в София в 13.45 ч. В Солун този влак ще има връзка за и от Атина. Общият брой на седящите места във всеки от
влаковете е 120. Резервацията на места ще бъде задължителна.
Клиентите ще имат възможност да направят своите резервации до 60 дни предварително. Цената на билета за пътуване в едната посока е 34.86 лв.
Желаещите да пътуват по маршрута София - Солун - София могат да се възползват от договорената между българските и гръцките железници специална оферта на цена от 25 евро.
Атрактивната оферта важи при условие, че билетът е с фиксирани дати за отиване и връщане и е закупен не по-късно от 15 дни преди датата на пътуване. По тази оферта местата са ограничени - по 12 места за всеки влак.
Намаление от цените за пътуване ще могат да ползват деца от 4 до 12 години, групи над 6 човека, както и притежатели на карта "Rail Plus". Притежателите на карти "InterRail", "Eurail" и "BalkanFlexipass" е необходимо да се снабдят само със запазени места. За студенти от университети в България и
Гърция, притежаващи карта "ISIC", са изготвени специални цени по офертата "City Star".
Билети за влаковете, пътуващи между София и Солун, ще бъдат издавани във всички центрове и каси за продажба на международни железопътни билети в страната.
За пътниците, които желаят да ползват влака само на територията на България, са предоставени два вагона, които ще се движат по маршрут София - Кулата - София. Билети за пътуване на територията на нашата страна ще се издават по цени за бърз влак със задължителна резервация.


Тагове: влак, Дунав мост
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg