EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Влагат 2 млн. лв. в топлопреносната мрежа на Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Влагат 2 млн. лв. в топлопреносната мрежа на Варна

mail13:10 | 22.10.2010прегледи 818 коментарикоментари 0


През тази година направените инвестиции в топлопреносната мрежа от "Далкия Варна" са над 2 милиона лева. През следващата година се планира инвестицията на компанията да е на същата стойност.
Това обяви днес президентът на фирмата Илия Николаев.
Средствата през 2010 година са вложени в подмяната на 1.1 километра магистрален тръбопровод, както и в подмяната на 50 самостоятелни абонатни станции. В резултат на това загубите в ремонтирания участък са намалени четири пъти. По думите на Николаев през следващите 2 години компанията ще приключи с подмяната на всички абонатни станции във Варна.
Генералният директор на "Далкия" за България Доминик Дуда пък съобщи, че през 2011 година ще бъде подменен още един котел в топлоцентралата, като новият ще е с мощност 20 мегавата.
От компанията съобщиха още, че сега се водят дела срещу между 350 и 400 некоректни клиенти. Общата дължима сума от тях е 370 000 лева. Общите задължения към топлофикационното дружество са около 1 милион лева.
За новия отоплителен сезон клиентите на "Далкия Варна", които са 10 000, ще могат да ползват няколко отстъпки, съобщи още Николаев. Коректните абонати могат да използват 3 процента отстъпка по програмите на компания "Заедно" и "Първо число". От тези отстъпки могат да се възползват клиенти, които потребяват над 0.5 мегаватчаса топлоенергия месечно, и са платили всички свои задължения.
Другата предлагана отстъпка е "Групово плащане", която е в размер на 5 на сто от базовата цена на топлинната енергия - 98.34 лева за мегаватчас с ДДС. От тази промоция могат да се възползват потребителите, които платят по банков път цялата дължима сума за всички имоти в сградата.
Последната предлагана отстъпка е за периода от 25 до 31 декември. Дружеството ще направи 50 процента отстъпка от начислената за консумирана топлинна енергия за отопление. За целта обаче клиентите трябва да са изплатили всички свои задължение преди последния ден на декември.
Николаев посочи, че около 65 процента от клиентите ползват някакъв вид отстъпка. Близо 40 на сто ползват повече от една, а 15-20 процента всички възможни отстъпки, предлагани от компанията.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg