EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вкусове и рецепти от цял свят на TASTE THE WORLD

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вкусове и рецепти от цял свят на TASTE THE WORLD

mail18:15 | 25.05.2023прегледи 588 коментарикоментари 0


Вкусове, рецепти и хранителни продукти от цял свят, кулинарни демонстрации и дегустации на приготвени на място специалитети включва програмата на кулинарното изложение TASTE THE WORLD, което ще се проведе от 26 до 28 май в Сердика Център в София. Центърът е домакин на събитието за втора поредна година, като входът е свободен. 

В рамките на три поредни дни топ готвачът на вносителите на италиански и испански деликатеси, колбаси, сирена и зехтин Imperial Gastrohub Цанко Димитров ще представи кухня от различни точки на света - Мексико, Испания и САЩ, а посетителите ще могат да опитат различни вариации на такоси, паеля и бургери.

За най-смелите на 26 май от 14:00 часа започва Extreme Hot Challenge - надяждане с люти такоси и награден фонд на стойност 500 лв. За участие е необходимо предварително записване на фейсбук страницата на първата ферма за люти чушки у нас Hot Farm.

Сред другите изложители са K-food, които предлагат богата и разнообразна селекция от корейски храни и напитки; Top's honey,  които произвеждат чисти и здравословни продукти благодарение на най-голямото пчелно стопанство в България, Manolo Home и тяхната колекция от продукти за дома; Spizing с богато разнообразие от подправки от цял свят; производителите на полезни продукти с натурален умами вкус от типични за нашите земи бобови култури So Ferments; Elly's Supreme taste с различни видове гурме сол, екзотични балсамови оцети, инфузирани зехтини и домашни мармалади; Lakrids by Bulow и техните сладки изкушения от Дания; официалният представител на едноименната марка за трюфели и хранителни продукти с трюфел Tartufi Jimmy;  производителите на луксозен ръчно изработен текстил Odaya Home, както и  Vegan Milker, чиито уреди позволяват бързото приготвяне на домашни растителни млека.

В ролята на водещ на изложението ще влезе Сандра Алексиева, създател на един от най-популярните кулинарни сайтове в България - 1001 рецепти, където за последните 15 години е споделила с читателите си над 30 000 рецепти.

“Различното тук е локацията, която дава възможност да комбинираш шопинг с кулинарни събития. Вярвам, че така ще успеем да заведем всички посетители на околосветско пътешествие на небцето с отправна точка Сердика Център”, смята Сандра.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg