EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Вкусно - и точка" ще захранва корабите с биогориво

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Вкусно - и точка" ще захранва корабите с биогориво

mail13:07 | 24.07.2023прегледи 591 коментарикоментари 0


Наследникът на "Макдоналдс" (McDonald's) в Русия - "Вкусно - и точка", е сключил споразумение с енергийната компания "Газпром нефт" да захранва корабите й с биогориво, произведено на основата на отработено олио, използвано в ресторантите на компанията, предаде Ройтерс. Целта е и двете дружества да намалят въглеродния си отпечатък.

Русия твърди, че е решена да се придържа към обявените си климатични цели въпреки задълбочаващия се конфликт със Запада.

Дъщерното дружество на "Газпром нефт" - "Газпром нефт марин бункер", специализирано в осигуряване на корабни горива, обяви, че е първата компания в Русия, заредила кораб с гориво, смесено с биопродукт. Това е станало в пристанището на Санкт Петербург. Генералният директор на компанията Антон Соболев твърди, че новото гориво отговаря на всички технически стандарти и може да се ползва при всякакви морски и речни съдове.

Освен "Вкусно - и точка" в проекта участва и друга компания, наречена "Екоуей" (Ecoway). Наследникът на "Макдоналдс" вече доставя отработено олио за производство на биогориво, което се ползва за отопление в електробусите в Москва. Отработеното олио на компанията се рециклира от над десетилетие, посочва Ройтерс. По думите на Ирина Коршунова, която отговаря за устойчивото развитие във "Вкусно и точка", дружеството дава за преработка около 5500 тона отработено олио годишно.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037