EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вкусна идея за Коледа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вкусна идея за Коледа

mail11:00 | 25.12.2013прегледи 1296 коментарикоментари 0


В случай, че сте от онези хора, които предпочитат на Коледа да са по-близо до земята и не искат да похапват птици, със сигурност ще харесате алтернативния ни вариант за празничната трапеза.

Необходими продукти за 4 порции

1 кг свинско каре или свинско филе
100 г сушени кайсии, накиснати за 15 мин. в бяло вино
½ ч. л. сол
½ ч. л. черен пипер
150 г сметана
1 ч. л. нишесте
2 с. л. бадеми

Начин на приготвяне

1. На филето се прави разрез с остър нож в средата и в него се слагат сушените кайсии. Ако има кожа или мазнина на гърба, се нарязва на ромбчета. Натрива се със сол и пипер. Месото се слага на решетка в тава за печене и се пече 2 часа на 180 - 200° С, като на всеки 25 мин. се полива с гореща вода и мазнина от тавата, отделена при печенето.
2. Печеното месо се оставя на топло. По-голямата част от мазнината се отделя, а в останалата и сока от печенето се слага сметаната, разреждат се с 3-4 с. л. гореща вода и се сгъстяват на огъня с нишестето. При поднасяне се поръсва с нарязаните бадеми.

Идея:
Кайсиите могат да се заменят с мариновани във вино сушени сини сливи, така ястието ще се комбинира чудесно с едно мерло.
 

Автор: Меню


Тагове: Коледа, рецепти
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg