EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

В.Клаус: Мигрантите - без полза за икономиката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В.Клаус: Мигрантите - без полза за икономиката

mail11:43 | 12.01.2016прегледи 1001 коментарикоментари 0


Бившият президент на Чехия Вацлав Клаус смята, че мигрантите, пристигнали със стотици хиляди на територията на ЕС, няма да имат никакво положително влияние върху икономиката на ЕС, а само ще увеличат неговите разходи, предаде УНИАН.
Според Вацлав Клаус в Европа и в момента има излишък на работна сила и не трябва да се очаква, че мигрантите ще вършат работа, от която не се интересува и местното население. Той напомни, че безработицата в ЕС съставя повече от 10%. „З2 милиона души в ЕС нямат работа, затова и идеята, че у нас няма достатъчно работна ръка, е несъстоятелна“, смята Клаус относно прогнозите на ЕК, че мигрантите биха могли да окажат положително въздействие върху икономиката на ЕС.
„Хората, които идват тук, отказват бутилки с вода, защото искат „Кока-кола“. Едва ли те ще заемат свободните позиции, които самите европейци не искат да заемат“, уверен е Клаус. Той подчерта, че масовата миграция ще означава за страните-членки на ЕС допълнителни разходи. „Това е очевидно – ние сами виждаме, че мигрират не най-бедните и нуждаещите се от въпросните страни, а тъкмо обратното. Същевременно техните собствени средства им стигат само за определено време. Затова грижата за тях ще легне като бреме върху бюджетите на европейските страни, които и без това изпитват дефицит“, заключи той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1955