EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Витоша ски" АД: Балонът ще се спука!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Витоша ски" АД: Балонът ще се спука!

mail10:30 | 03.07.2012прегледи 836 коментарикоментари 0


По повод обсъждане на текстовете в Закона за горите, състояло се на 28 юни 2012 год. в Комисията по земеделие и гори на Народното Събрание, „Витоша ски” АД изпрати до медиите своите коментари. Ето какво се казва в тях:
„1.„Витоша ски” АД е собственик на лифтове на територията на Природен парк „Витоша”, купени чрез държавна и общинска приватизация , като тези съоръжения са наша собственост и по закон притежават право на строеж. Абсурдно е искането на еколозите за ново учредяване на право на строеж.
2.Противопоставяме се на опитите на неправителствените екологични организации, които искат в текстовете на закона да се създаде възможност за скрита приватизация на незаконни обекти в ПП „Витоша”, които компетентните органи вече са установили. Това е груб опит за приватизация и не спомага по какъвто и да е начин за подновяване на съоръженията.
3.”Витоша ски” АД заявява своето желание да подмени всички съществуващи съоръжения при стриктно спазване на законите, а не на всяка цена в нарушение на тях.
4. Така наречените екологични организации искат да създадат закон, който по техните думи да отблъсква инвеститорите. Ние на тази основа консенсус с тях не можем да постигнем.
Смятаме, че до края на този процес ще бъдем обект на груби манипулации с цел да се насочи общественото мнение в друга посока. Очевидно е, че така наречената от еколозите поправка „Витоша ски” е един голям балон и е в услуга на други интереси.”
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg