EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Високотехнологичен завод заработи в Кърджали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Високотехнологичен завод заработи в Кърджали

mail15:04 | 14.06.2023прегледи 580 коментарикоментари 0


Завод за производство на цилиндри заработи в Кърджали. Той е част от компания „Кяшиф“ ЕООД, произвеждаща хидравлични цилиндри, притежаваща 2 завода в Джебел, където строи и трети. Инвестицията в Кърджали е за близо 10 млн. лв., 8 млн., от които са били за закупуване през 2022г. на новопостроената за друг завод сграда. Началото на производството и "първата стружка" бяха официално отбелязани от собственика на фирмата инж. Кяшиф Кяшиф, неговия син Месру, кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис и служители.

"В завода в Кърджали ще се оперира с роботизирани системи. В него ще бъде прехвърлено производството на малки цилиндри, серийно производство, което подлежи на автоматизация", обяви собственикът инж. Кяшиф. Той каза, че идеята е в перспектива инвестицията да достигне 30 милиона лева. До няколко месеца се очаква халетата да бъдат напълно оборудвани. На площта от 9 дка ще има механичен цех, монтажен цех, административна част от др.

До края на настоящата година от сегашните малко над 40 служителите е планирано броят им да достигне 100. Идеята е при пълна завършеност с оборудване на завода в Кърджали работещите да станат 300 души. 

"Заедно със заводите в Джебел, където служителите са около 600,  се очаква трудово заетите във фирмата да станат около 1 000", каза още инж. Кяшиф и допълни, че през октомври е планирано официално откриване на завода.

„Винаги съм искал като кмет на Кърджали, градът да бъде центъра на машиностроенето, но не по принцип, а като такъв на високотехнологичното производство, на иновациите. Аз знам, тези машини, които виждате тук, не се нуждаят от много намеса.“, каза пред присъстващите кметът доц. д-р Хасан Азис и сподели, че от 10 години се опитва да привлече джебелската фирма да инвестира в Кърджали. 

"Кяшиф“ ЕООД е на пазара повече от 40 години, като първия си европейски партньор среща през 2001 г. на панаир в Германия, а в наши дни търгува с цяла Европа. Чрез европейските си партньори компанията е стъпила и в Америка, като целта й е да се утвърди и на пазарите отвъд океана.

Към днешна дата произвежда малки хидравлични цилиндри за селскостопанска техника в "Завод 1" и средни цилиндри за кранове в "Завод 2". В новостроящия се завод в Джебел ще се произвеждат големогабаритни цилиндри за възможно най-големите съществуващи машини.


Тагове: Кърджали, завод
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg