EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Виртуална разходка с императрица Сиси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виртуална разходка с императрица Сиси

mail10:03 | 08.08.2022прегледи 838 коментарикоментари 0


С помощта на най-модерните технологии посетителите на прочутия замък Шьонбрун стават гости на сватбата на императрица Сиси и император Франц Йозеф, слушат първите композиции на Моцарт и се срещат с Мария Терезия. Компютърно генерираните изображения, базирани на разиграни сцени, пренасят посетителите в минали времена. Програмата за дигитално културно посредничество подсилва изживяването на оригиналните места, като с помощта на виртуална реалност ги приближава до съвременния чаовек. При написването на сценария и създаването на съдържанието на виртуалното пътуване в миналото вианската фирма Filmfinity работи в продължение на половин година в тясно сътрудничество с многобройни учени. Специално за снимките с живи актьори са изработени 300 различни костюма. 

Докато конвенционалните анимации за виртуална реалност все още се възприемат като нереалистични от човешкото око, 3D картината и виртуалните очила в двореца Шьонбрун съчетават един сюрреалистичен свят с живи хора. Това създава уникално изживяване, което дава на зрителите усещането, че всъщност са заобиколени от реални исторически личности. За още по-голяма автентичност очилата са оборудвани със специални слушалки, което позволява пътуване през историята с всичките си сетива. 

24-минутното виртуално преживяване в лятната резиденция на Хабсбургите е за посетители на възраст над 8 години. Предлага се на 19 различни езика всеки ден от 9 до 17 часа.  

Снимки: © FILMFINITY GmbH


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014