EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Виртуална обиколка на Виена + линкове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виртуална обиколка на Виена + линкове

mail15:08 | 24.03.2020прегледи 19773 коментарикоментари 0


Културните институции във Виена затвориха врати заради ограниченията, свързани с разпространението на коронавируса, но това не означава, че културният живот там е замрял. Благодарение на съвременните технологии редица музеи могат да бъдат разгледани удобно от дивана вкъщи. Интернет компанията „Гугъл“ си партнира с повече от 1200 музеи и галерии в цял свят, които виртуално отварят колекциите си и предоставят безплатна възможност за обиколки в залите и коридорите им. В „Google Arts & Culture“ може да "посетите" редица виенски музеи, без да напускате дома си и да се редите на опашки. Сред тях са световноизвестните музеи Албертина, Музеят за история на изкуството, Природонаучният музей, Белведере и Дворецът Шьонбрун:

https://artsandculture.google.com/partner/albertina-vienna

https://artsandculture.google.com/partner/belvedere

https://artsandculture.google.com/partner/kunsthistorisches-museum-vienna-museum-of-fine-arts

https://artsandculture.google.com/partner/natural-history-museum-vienna

https://artsandculture.google.com/partner/schloss-schoenbrunn

Всеки ден от 15 часа виенско време, тоест 16 часа българско, "Белведере" предлага кратки тематични обиколки в социалните медии Instagram, Twitter, YouTube и Facebook.

Музикантите са сред най-засегнатите от рестриктивните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Десетки културни институции решиха да отменят всички концерти и представления. Затова някои музикални институции, в това число и Виенската Щатсопера, решиха да излъчват изпълненията си онлайн. Дори когато зрителните зали са празни и завесите остават спуснати, Виенската Щатсопера се опитва да следва графика си и още на 15 март тя отвори архива си и започна предоставя безплатно в цял свят записи на оперни и балетни спектакли онлайн. Представленията започват в зависимост от продължителността в 17 ч. или 19 ч. виенско време.

https://www.staatsoperlive.com/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151