EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вино с уникална БГ храна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вино с уникална БГ храна

mail12:30 | 14.11.2013прегледи 979 коментарикоментари 0


Виното и храната са били винаги свързани и затова едни от най-активни производители от Slow Food България ще гостуват на DiVino.Taste.

През цялата събота, 16 ноември, ще може да се срещнете и поговорите с хората, които създават зеленото сирене от Черни Вит, уникалния колбас нафпавок от Горно Драглище и млечните продукти от каракачанска овца.

В 17,15 започва дегустацията Български вкусове с Йоли и Slow Food. Йоланта Делибозова от популярния кулинарен блог Вкусно с Йоли и телевизионното предаване „Домашни рецепти с Йоли“ ще представи своите вкусни кулинарни интерпретации на българските Slow Food продукти. Дегустацията ще бъде придружена с вина от Асоциацията на независимите лозаро-винари.

Slow Food в България е организацията, която се бори за запазването на родните традиционни производства на храна. Мотото на Slow Food e Добра, чиста и честна храна и с тези думи последователите на идеята от над 150 държави се опитват да реабилитират дребните фермери като пазители на нашето бъдещо благоденствие, както и да запазят изчезващото агро-биоразнообразие от местни растителни сортове, животински породи и най-разнообразни хранителни продукти.

Билети за дегустацията Български вкусове с Йоли и Slow Food може да купите на http://www.vintageclub.bg/sybitiia-1/divino-taste-1/degustacija-b-lgarski-vkusove-s-joli-i-slow-food.html
 


Тагове: вино, храна
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg