EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Винекспо 2011" започна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Винекспо 2011" започна

mail11:10 | 20.06.2011прегледи 707 коментарикоментари 0


Изложба "Винекспо 2011" бе открита във френския град Бордо с участието на 2400 винопроизводители от 47 страни, предаде ИТАР-ТАСС. На церемонията по откриването на тази най-голяма в света експозиция на вина и алкохолни напитки присъстваха външните министри на Франция и Германия Ален Жупе и Гидо Вестервеле и френският министър на земеделието Брюно льо Мер. "Износът на вино донася всяка година 6,9 млрд. евро в бюджета на Франция", каза Льо Мер. Той добави, че задачата на френското правителство е да поддържа това ниво на износа в полза на френските винопроизводители. Във "Винекспо 2011" ще участват около 50 хиляди представители на отрасъла.

На площ от 72 кв.м. своята продукция  представят: „Лайт Касъл” ЕООД (Ивайловград), „Телиш” АД (София), „Ковекс – 2” ЕООД (Пангюрище), „Катаржина Естейт” ЕООД (Свиленград), „Винекс Славянци” АД (Славянци), „Винпром Русе” ЕООД (Русе) и „Бургозоне” ЕООД (Оряхово).
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български фирми в проявата, която е включена в Индикативната програма на ИАНМСП за 2011-2012 г. за организиране на участие в международни специализирани изложения на българските малки и средни предприятия. Финансирането на българското участие е в рамките на Проект BG161PO003 - 4.2.01-0001 – „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който Изпълнителната агенция за малките и средните предприятия е институционален бенифициент.
Изложението се провежда на всеки две години в една от световните столици на виното – Бордо. Понастоящем VINEXPO Bordeaux е водещо изложение за представителите на винарската промишленост в световен мащаб. С всяка изминала година популярността на форума продължава да нараства, което се обяснява както с богатия асортимент на представените напитки и експонати, така и с разнообразната програма, подготвена от организаторите специално за фирмите от бранша.
Тук участници и посетители ще могат да се запознаят с живи легенди в областта на винарството. Програмата на форума е подготвена с оглед интересите както на представителите на винени предприятия и лозарски стопанства, така и за производители на опаковки, собственици на ресторанти и винени бутици, за браншови асоциации и търговски организации. Сред тематичните раздели на програмата са: вина, спиртни напитки, винопроизводство, оборудване за винарски изби, производство на напитки, технологии за съхранение и опаковане.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg